Κατσικάκι Φούρνου

με σάλτσα γιαουρτιού

pasxalino_katsikaki_sto_fourno

Κατσικάκι Φούρνου

Αφού πλύνουμε το κρέας, το χαράζουμε σε διάφορα σημεία και τοποθετούμε μέσα τα κομματάκια του σκόρδου. Το πασπαλίζουμε γύρω-γύρω με το δυόσμο, αλατίζουμε ελαφρά και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σταθεί.

Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, το χυμό, το ελαιόλαδο, την πάπρικα και την πρέζα αλατιού. Περιχύνουμε   το μπούτι με το μισό γιαούρτι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Για το ψήσιμο υπολογίστε  40′ για κάθε 450 γρ. κρέας.

Στη μέση του ψησίματος,  ξαναπεριχύνουμε  το υπόλοιπο γιαούρτι και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο και από τις δύο πλευρές.