Ζαρκάδι με Μανιτάρια

με μπέικον και λαχανικά

ζαρκάδι-μανιτάρια

Ζαρκάδι με Μανιτάρια

Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομματάκια. Κάνουμε μερικές σχισμές στο φιλέτο του ζαρκαδιού ή του ελαφιού, μπήγουμε εκεί το μπέικον και το πασπαλίζουμε με πιπέρι και αλάτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 20°C.

Ψιλοκόβουμε το καρότο, το σέλινο, το πράσο και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε το φιλέτο του ζαρκαδιού ή του ελαφιού και το σοτάρουμε, μέχρι να ροδίσει. Το αλατοπιπερώνουμε, το σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και ρίχνουμε το μπαχάρι. Βράζουμε το ελάφι ή το ζαρκάδι σε μέτρια έως χαμηλή φωτιά, έως ότου εξατμισθεί το υγρό.

Στη συνέχεια βάζουμε το κρέας με τα λαχανικά σε πυρίμαχο ταψί, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμους. Κατόπιν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε με τη σάλτσα του κρέατος.