Τα αυγά της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι αυγά Ωμέγα-3, τα οποία δημιουργήθηκαν μέσα από ένα κοινό ερευνητικό έργο μεταξύ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στα μέσα της δεκαετίας 1990 και παρουσιάστηκαν στον Έλληνα καταναλωτή το 1997, κάνοντάς τα, τα πρώτα αυγά Ωμέγα-3 που μπήκαν στην αγορά και βασίστηκαν σε Ελληνική τεχνογνωσία.
Οι ωοπαραγωγές όρνιθες έχουν μια διατροφή πλούσια σε λιναρόσπορο, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να παράγουν αυγά πλουσιότερα σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα κατά 8 με 10 φορές από ότι τα κανονικά αυγά, και περιέχουν 4 με 5 φορές περισσότερη βιταμίνη Ε από ο,τι τα κανονικά αυγά. Οι γαλοπούλες και τα κοτόπουλα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής τρέφονται επίσης με λιναρόσπορο και αρωματικά φυτά της Μεσογειακής χλωρίδας, όπως το θυμάρι και η ρίγανη, ώστε να αποκτήσουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και διακριτική γεύση.