Κοτόπουλο αλά Μεξικό

πολύχρωμο & πικάντικο

IMG_1662edit

Κοτόπουλο αλά Μεξικό

Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μετά σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ, τον ζωμό κότας, τις πιπεριές , το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις πάρουν μια βράση, τα ρίχνουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για μία ώρα περίπου στο φούρνο, στους 190 βαθμούς.

Μέχρι αυτή τη φάση, μπορούμε να προετοιμάσουμε το φαγητό μας από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσουμε στο ψυγείο ένα βράδυ να μαριναριστεί.

Την επόμενη μέρα τοποθετούμε όλα τα κομματάκια κοτόπουλο και τις πιπεριές σε μια πιατέλα, ενώ το ζουμί το ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε για 5 λεπτά τα μανιτάρια και αμέσως μετά ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε το γιαούρτι.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα μας το κοτόπουλο και αν θέλουμε σοτάρουμε στο λάδι ή στο βούτυρο το καλαμπόκι και γαρνίρουμε την πιατέλα μας με αυτό.