Αρνάκι Γάλακτος

σιγοψημένο στη γάστρα

Αρνάκι γάλακτος σιγοψημένο στη γάστρα

Αρνάκι Γάλακτος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C. Σε μια μεγάλη γάστρα ή σε μεγάλο ταψί ρίχνουμε το κρασί και  το δεντρολίβανο.

Από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια κρέατος, αλατοπιπερώνουμε και το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τη φυτίνη, το χυμό από τα λεμόνια και το σκόρδο. Προεραιτικά μπορούμε να αλοίψουμε το αρνάκι με μουστάρδα.

Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της ή αν έχουμε βάλει ταψί, το σκεπάζουμε πολύ καλά με 2 φύλλα λαδόκολλας και μετά με διπλό αλουμινόχαρτο, ώστε να εγκλωβίσουμε τους ατμούς.

Βάζουμε το σκεύος στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά το σκεύος, στους 220° C. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 120° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλες 6 ώρες. Εναλλακτικά, βάζουμε τη θερμοκρασία στους 150° C και ψήνουμε το κρέας για περίπου 3 ώρες. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλείφουμε κάθε ώρα περίπου το αρνάκι με λίγο φυτίνη.