Αγριογούρουνο στη Γάστρα

με δαμάσκηνα και μαυροδάφνη

αγριογουρουνο στη γαστρα με δαμάσκηνα

Αγριογούρουνο στη Γάστρα

Βάζουμε σε κατσαρόλα τα κομμάτια του κρέατος και τα σκεπάζουμε με τα υλικά της μαρινάδας. Αφήνουμε να μαριναριστούν 20-24 ώρες, ανακατεύοντας 4-5 φορές το κρέας, ενώ βάζουμε τα δαμάσκηνα να μουλιάσουν στη Μαυροδάφνη γιά 1 ώρα.

Βγάζουμε από τη μαρινάδα το κρέας και το στεγνώνουμε. Σουρώνουμε το υγρό και κρατάμε τα άλλα υλικά χωριστά, πετώντας την κανέλα. Ανάβουμε το φούρνο στους 150ο. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε μερικές κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμυδάκια, μέχρι ν’αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Τα κρατάμε χωριστά.

Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και κοκκινίζουμε τα κομμάτια του κρέατος απ’όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα τα στερεά υλικά της μαρινάδας και τα σωτάρουμε ανακατεύοντας με σπάτουλα 2′-3′, ενώ στη συνέχεια σβήνουμε με το υγρό της μαρινάδας. Αφήνουμε να πάρει δυό βράσεις και να μειωθεί κατά το 1/3 και μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε γάστρα. Προσθέτουμε το κρέας, αλάτι και πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί 3.30′-4 ώρες στους 120-130 βαθμούς. Μιά ώρα πριν τελειώσει προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Τέλος, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα 20΄ πριν βγάλουμε το φαγητό, όταν έχει πιά μαλακώσει τελείως.