ΣΥΝΤΑΓΕΣ

γιατί το καλό κρέας θέλει και σωστό μαγείρεμα

IMG_1662edit
πολύχρωμο & πικάντικο

Κοτόπουλο αλά Μεξικό

Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μετά σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ, τον ζωμό κότας, τις πιπεριές , το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις πάρουν μια βράση, τα ρίχνουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για [...]

περισσότερα
recipe_main_lagoto2
με πετιμέζι

Μοσχαρίσιο Κιλότο Κοκκινιστό

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρέας για 4 – 5 λεπτά, ώστε να αλλάξει χρώμα από όλες τις πλευρές. Με τρυπητή κουτάλα τραβάμε το κρέας από την κατσαρόλα, το βάζουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά, να γυαλίσουν, και ρίχνουμε το [...]

περισσότερα
pasxalino_katsikaki_sto_fourno
με σάλτσα γιαουρτιού

Κατσικάκι Φούρνου

Αφού πλύνουμε το κρέας, το χαράζουμε σε διάφορα σημεία και τοποθετούμε μέσα τα κομματάκια του σκόρδου. Το πασπαλίζουμε γύρω-γύρω με το δυόσμο, αλατίζουμε ελαφρά και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σταθεί. Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, το χυμό, το ελαιόλαδο, την πάπρικα και την πρέζα αλατιού. Περιχύνουμε   το […]

περισσότερα
ζαρκάδι-μανιτάρια
με μπέικον και λαχανικά

Ζαρκάδι με Μανιτάρια

Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομματάκια. Κάνουμε μερικές σχισμές στο φιλέτο του ζαρκαδιού ή του ελαφιού, μπήγουμε εκεί το μπέικον και το πασπαλίζουμε με πιπέρι και αλάτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 20°C. Ψιλοκόβουμε το [...]

περισσότερα
Γαλοπούλα-γεμιστή
για το γιορτινό τραπέζι

Γεμιστή Γαλοπούλα

Για τη γέμιση: Πλένετε και κόβετε σε κομμάτια τα εντόσθια της γαλοπούλας. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και τον κιμά. Ρίχνετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη. Προσθέτετε τα κάστανα, το κουκουνάρι, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Για τη γαλοπούλα: Πλένετε πολύ καλά τη γαλοπούλα και την αφήνετε […]

περισσότερα
Αρνάκι γάλακτος σιγοψημένο στη γάστρα
σιγοψημένο στη γάστρα

Αρνάκι Γάλακτος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C. Σε μια μεγάλη γάστρα ή σε μεγάλο ταψί ρίχνουμε το κρασί και  το δεντρολίβανο. Από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια κρέατος, αλατοπιπερώνουμε και το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τη φυτίνη, το χυμό από τα λεμόνια και το σκόρδο. Προεραιτικά [...]

περισσότερα