ΣΥΝΤΑΓΕΣ

γιατί το καλό κρέας θέλει και σωστό μαγείρεμα

Sweet and Spicy Pork Tenderloin
αρωματισμένο με φρέσκο βούτυρο & λευκό κρασί

Ψαρονέφρι με Σάλτσα Μουστάρδας & Μανιτάρια

Μαρινάρουμε το ψαρονέφρι με λίγο ελαιόλαδο,πιπέρι,πάπρικα, θυμάρι και σκόρδο,για περίπου 20 λεπτά. Σοτάρουμε το κρέας σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές, έως ότου πάρουν χρώμα, και αλατίζουμε. Αφαιρούμε τα φιλετάκια σε ένα πιάτο και τα κρατάμε ζεστά. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε [...]

περισσότερα
Vietnamese_beef_stew_5
με κονιάκ και πορτοκάλι στην κατσαρόλα

Μοσχαράκι με Κολοκύθα

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να τραβήξει το αλάτι και να νοστιμίσει, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το [...]

περισσότερα
IMG_1662edit
πολύχρωμο & πικάντικο

Κοτόπουλο αλά Μεξικό

Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μετά σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ, τον ζωμό κότας, τις πιπεριές , το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις [...]

περισσότερα
recipe_main_lagoto2
με πετιμέζι

Μοσχαρίσιο Κιλότο Κοκκινιστό

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρέας για 4 – 5 λεπτά, ώστε να αλλάξει χρώμα από όλες τις πλευρές. Με τρυπητή κουτάλα τραβάμε το κρέας από την κατσαρόλα, το βάζουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά, να γυαλίσουν, και ρίχνουμε το […]

περισσότερα
pasxalino_katsikaki_sto_fourno
με σάλτσα γιαουρτιού

Κατσικάκι Φούρνου

Αφού πλύνουμε το κρέας, το χαράζουμε σε διάφορα σημεία και τοποθετούμε μέσα τα κομματάκια του σκόρδου. Το πασπαλίζουμε γύρω-γύρω με το δυόσμο, αλατίζουμε ελαφρά και το τοποθετούμε στο ψυγείο [...]

περισσότερα
ελάφι
ιδιαίτερο & πεντανόστιμο

Ελάφι με Ξινόμηλο και Κυδώνι

Σε ένα μπολ βάζουμε το κρέας, τα ξυνόμηλα και τα κυδώνια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, τα κρεμμύδια, την δάφνη, το μπαχάρι και τη μαυροδάφνη και τα αφήνουμε να μαριναριστούν επί 12 ώρες. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ ξεχωριστά τα κρεμμύδια, τα ξυνόμηλα και τα κυδώνια. Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και στη συνέχεια […]

περισσότερα
Αρνάκι γάλακτος σιγοψημένο στη γάστρα
σιγοψημένο στη γάστρα

Αρνάκι Γάλακτος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C. Σε μια μεγάλη γάστρα ή σε μεγάλο ταψί ρίχνουμε το κρασί και  το δεντρολίβανο. Από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια κρέατος, [...]

περισσότερα