ΣΥΝΤΑΓΕΣ

γιατί το καλό κρέας θέλει και σωστό μαγείρεμα

Sweet and Spicy Pork Tenderloin
αρωματισμένο με φρέσκο βούτυρο & λευκό κρασί

Ψαρονέφρι με Σάλτσα Μουστάρδας & Μανιτάρια

Μαρινάρουμε το ψαρονέφρι με λίγο ελαιόλαδο,πιπέρι,πάπρικα, θυμάρι και σκόρδο,για περίπου 20 λεπτά. Σοτάρουμε το κρέας σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές, έως ότου πάρουν χρώμα, και αλατίζουμε. Αφαιρούμε τα φιλετάκια σε ένα πιάτο και τα κρατάμε ζεστά. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε, μέχρι να [...]

περισσότερα
Vietnamese_beef_stew_5
με κονιάκ και πορτοκάλι στην κατσαρόλα

Μοσχαράκι με Κολοκύθα

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να τραβήξει το αλάτι και να νοστιμίσει, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το γαρύφαλλο, την κανέλα, τη δάφνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά, ανακατεύοντας. Με μια […]

περισσότερα
IMG_1662edit
πολύχρωμο & πικάντικο

Κοτόπουλο αλά Μεξικό

Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μετά σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ, τον ζωμό κότας, τις πιπεριές , το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις πάρουν μια βράση, τα ρίχνουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για μία ώρα περίπου στο φούρνο, […]

περισσότερα
recipe_main_lagoto2
με πετιμέζι

Μοσχαρίσιο Κιλότο Κοκκινιστό

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρέας για 4 – 5 λεπτά, ώστε να αλλάξει χρώμα από όλες τις πλευρές. Με τρυπητή κουτάλα τραβάμε το κρέας από την κατσαρόλα, το βάζουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά, να γυαλίσουν, και ρίχνουμε το […]

περισσότερα
pasxalino_katsikaki_sto_fourno
με σάλτσα γιαουρτιού

Κατσικάκι Φούρνου

Αφού πλύνουμε το κρέας, το χαράζουμε σε διάφορα σημεία και τοποθετούμε μέσα τα κομματάκια του σκόρδου. Το πασπαλίζουμε γύρω-γύρω με το δυόσμο, αλατίζουμε ελαφρά και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σταθεί. Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, το χυμό, το ελαιόλαδο, την πάπρικα και την πρέζα αλατιού. Περιχύνουμε   το […]

περισσότερα
assets_LARGE_t_241661_54151582
με ντομάτα & πιπεριές

Ζυγούρι στο Φούρνο

Βράζουμε το ζυγούρι για 10 λεπτά στη κατσαρόλα και πετάμε το νερό. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια . Κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές. Βάζουμε όλα τα υλικά (και το κρέας) στο ταψί μας, πασπαλίζουμε με μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά. [...]

περισσότερα
ζαρκάδι-μανιτάρια
με μπέικον και λαχανικά

Ζαρκάδι με Μανιτάρια

Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομματάκια. Κάνουμε μερικές σχισμές στο φιλέτο του ζαρκαδιού ή του ελαφιού, μπήγουμε εκεί το μπέικον και το πασπαλίζουμε με πιπέρι και αλάτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 20°C. Ψιλοκόβουμε το καρότο, το σέλινο, το πράσο και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά σε […]

περισσότερα
ελάφι
ιδιαίτερο & πεντανόστιμο

Ελάφι με Ξινόμηλο και Κυδώνι

Σε ένα μπολ βάζουμε το κρέας, τα ξυνόμηλα και τα κυδώνια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, τα κρεμμύδια, την δάφνη, το μπαχάρι και τη μαυροδάφνη και τα αφήνουμε να μαριναριστούν επί 12 ώρες. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ ξεχωριστά τα κρεμμύδια, τα ξυνόμηλα και τα κυδώνια. Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και στη συνέχεια […]

περισσότερα
Γαλοπούλα-γεμιστή
για το γιορτινό τραπέζι

Γεμιστή Γαλοπούλα

Για τη γέμιση: Πλένετε και κόβετε σε κομμάτια τα εντόσθια της γαλοπούλας. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και τον κιμά. Ρίχνετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη. Προσθέτετε τα κάστανα, το κουκουνάρι, λίγο αλάτι [...]

περισσότερα
Αρνάκι γάλακτος σιγοψημένο στη γάστρα
σιγοψημένο στη γάστρα

Αρνάκι Γάλακτος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C. Σε μια μεγάλη γάστρα ή σε μεγάλο ταψί ρίχνουμε το κρασί και  το δεντρολίβανο. Από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια κρέατος, αλατοπιπερώνουμε και το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τη φυτίνη, το χυμό από τα λεμόνια και το σκόρδο. Προεραιτικά μπορούμε να αλοίψουμε το αρνάκι με μουστάρδα. Κλείνουμε τη γάστρα με […]

περισσότερα